Werkwijze

Er zijn verschillende manieren om kledingstukken of andere artikelen te personaliseren.
Print Promotions heeft er voor gekozen om zich vooral toe te leggen op onderstaande manieren:

1)      Sublimatie
2)      Foliedruk
3)      Borduren

1)      Sublimatie.
Mooie , Haarscherpe afbeeldingen, ademend en ongelimiteerde rijke kleuren.

Het sublimeren van Textiel is een redelijk recente druktechniek en uitermate geschikt voor het personaliseren van lichtgekleurde kledingstukken die minimaal uit 65% Polyester bestaan.

Uitermate geschikt voor sportkleding omdat de bedrukking in de Textielvezel wordt opgenomen en daardoor het ademen van de stof niet in de weg staat. Tevens behoudt deze manier van drukken de levendigheid van de kleuren ook als het al talloze keren gewassen is.

Enig nadeel van Sublimatie is dat de kleur van het shirt,  de kleur van de bedrukking zal beïnvloeden. Hoe donkerder het kledingstuk, hoe minder er van de kleurechtheid van de bedrukking zal overblijven. Let hier dus op bij de Kleurkeuze van het shirt en met het maken van het ontwerp. 

Sublimatieproces:
1-      Het ontwerp wordt in spiegelbeeld geprint op speciaal Sublimatiepapier . Dit papier heeft de eigenschap dat het de sublimatie inkt niet absorbeert.

2-      Vervolgens wordt dit papier op het te bedrukken kledingstuk gelegd onder een hittepers.
3-      Bij een bepaalde temperatuur zal de inkt direct overgaan van vaste stof in gasvorm (Sublimatie) en zal vervolgens doordringen en opgenomen worden in de Polyestermoleculen.
4-      Het Papier wordt verwijderd en de opdruk is klaar.
5-      De maximale grootte van een afbeelding die Print Promotions momenteel kan bedrukken is 38 x 48 CM, afhankelijk van de gekozen maat van een bepaald kledingstuk.

Voordelen van Sublimatie:
- Een Sublimatieopdruk is onuitwisbaar, zelfs na talloze keren wassen. De inkt wordt namelijk onderdeel van de Polyestervezel

- De Opdruk zit erin en is dus niet voelbaar op het kledingstuk
- Geen extra Zeefkosten of Filmkosten nodig
- Sublimatie is een snel proces en hierdoor maakt het kleine oplages vanaf 1 stuks al mogelijk.
- Haarscherpe Afbeeldingen in fotografische kwaliteit of Tekst in 1 kleur, het kost hetzelfde.

Nadelen van Sublimatie:
- Het te bedrukken kledingstuk moet minimaal 65% polyester bevatten om Sublimatie mogelijk te maken.

- Omdat de kleur van het kledingstuk de bedrukkingskleur beïnvloed, wordt Sublimatie vaak alleen gedaan op witte textiel. Sublimatie op gekleurde kledingstukken is wel mogelijk mits er rekening mee wordt gehouden in het ontwerp. (Zie de verschillende voorbeelden bij de producten)
- Sublimatie op zwart is niet mogelijk.

2)      Foliedruk

Kledingstukken die uitsluitend uit katoen bestaan, of te weinig Polyester bevatten zijn niet geschikt voor de sublimatietechniek. Als je zulke kledingstukken wil personaliseren kom je al snel op een Folietransferdruk. Hierbij wordt een Logo of ontwerp via een snijplotter uitgesneden en vervolgens wordt alle overbodige folie eraf gehaald. Via een hittepers wordt de folie vervolgens op het kledingstuk gedrukt. Indien een Logo meerder kleuren bevat zal dit proces herhaald moeten worden

Voordelen van Folietransferdruk
-              Mogelijkheid om op zwarte shirts te drukken

-              Al rendabel vanaf 1 x stuks
-              Haarscherp Contrast mogelijk
-             

Nadelen van Foliedruk
-              De Opdruk ligt bovenop het shirt of kledingstuk.

-              Beperkte mogelijkheden van kleuren.
-              Zal na verloop van tijd en na een x-aantal malen gewassen te zijn, slijten en kan loslaten bij gebruik van wasverzachter.


3)      Borduren

Wil je een luxe en sjieke uitstraling voor bijvoorbeeld je werkkleding of petjes, dan is het borduren van tekst of bedrijfslogo een perfect alternatief ten opzichte van de folie en sublimatietechniek. Het borduren vindt plaats in ons eigen atelier en is daardoor niet alleen snel klaar, maar ook efficiënt en voordelig.

Met onze machines kunnen er maximaal 10 kleuren in 1 design geborduurd worden. De maximale grootte van de borduurpatroon mag 24 x 40 CM zijn

Voordelen van Borduren
-              Luxe uitstraling.

-              Gaat jarenlang mee zonder verlies van kwaliteit.
-              Borduurpatroon is goed bestand tegen de wasmachine

Nadelen van Borduren
-              Er zal eerst een borduurpatroon gemaakt moeten worden van het ontwerp en hierdoor zijn kleine oplages wat duurder. De kosten voor het maken van de borduurkaart is maar eenmalig en kan steeds opnieuw gebruikt worden.

-              Minder details mogelijk als bij Fullcolor of sublimatiedruk
-              Kledingstukken van dunnere stofkwaliteit zijn minder geschikt om te borduren. Het borduurpatroon zal eerder gaan vervormen of trekken.
-              Kleine details of te kleine letters zijn niet goed leesbaar bij borduren