Aanleverspecificaties

Bestanden aanleveren:

Een goed aangeleverd bestand heeft eigenlijk alleen maar voordelen:
-          Productietijd wordt efficiënter
-          Kans op fouten is kleiner
-          Kleurverschillen worden geminimaliseerd
-          Drukkwaliteit is beter

Indien U vragen heeft over het aanleveren van bestanden voor de verschillende producten, kunt U natuurlijk altijd terecht bij de DTP afdeling van Print Promotions. Wij proberen U hiermee altijd goed te helpen. Print Promotions kan niet aansprakelijk worden gesteld voor teleurstellende resultaten als gevolg van niet goed aangeleverde bestanden. U kunt tijdens het bestelproces opteren voor een bestandscheck door onze DTP afdeling.
Denk bij foute aanlevering bijvoorbeeld aan:

-          Taal en/of spelfouten
-          Tekst die niet omgezet is naar contouren
-          Onjuiste kleuren of profielen
-          Verlooptinten
-          Wel of geen Overdruk
-          Geen of niet voldoende afloop of snijmarge
-          Etc.

Indien U niet beschikt over de juiste software voor het maken van een ontwerp, of U wenst een aanpassing aan een aangeleverd bestand, dan kunt U tijdens het bestelproces kiezen voor het laten maken van een ontwerp door onze DTP afdeling. (Inclusief 3 correctierondes).

Welke Bestandsformaten kan ik aanleveren:
Wij adviseren het gebruik van Adobe Illustrator of Acrobat Pro DC voor de opmaak van Uw bestanden. De bestanden moeten worden aangeleverd in PDF Formaat (zonder Compressie). Bij Bestanden die aangeleverd worden in EPS, AI dient er goed gelet te worden op de bovenvermelde vaak voorkomende fouten.

Bestanden die aangeleverd worden in JPEG, TIFF, PNG dienen een hoge resolutie te hebben (minimaal 300 DPI), anders kunnen deze niet gebruikt worden voor het bedrukken. Dit gaat namelijk ten koste van de scherpte en kwaliteit van de afbeelding.

Welk Kleurprofiel moet ik gebruiken:
Bestanden en ontwerpen moeten aangeleverd worden in het standaard CMYK kleurprofiel van Illustrator of Acrobat om grote kleurverschillen te voorkomen. Bij gebruik van een ander Kleurprofiel zoals RGB of PANTONE kunnen er grote kleurverschillen ontstaan tijdens het drukken  

Transparantie:
Wanneer Uw Ontwerp transparantie bevat, is het belangrijk dat deze op de goede manier wordt afgevlakt. Hiervoor gebruikt U de PDF instelling “PDF/X-1a:2001” (Compatibiliteit Acrobat 4(PDF 1.3)) bij het wegschrijven van het bestand. De transparantie blijft anders wel behouden, maar als het niet juist wordt afgevlakt en weggeschreven, kunnen er elementen wegvallen bij het drukken.

Het afvlakken van transparantie kunt U doen in Adobe Illustrator. U selecteert eerst alle objecten en lagen en kiest daarna menu  “Object” en dan “Afvlakken Transparantie” . Hierbij kiest U de voorinstelling “Hoge Resolutie”

Lettertypes omzetten naar Lettercontouren:
Indien uw ontwerp tekst bevat is het belangrijk dat u deze tekst converteert of omzet naar Lettercontouren. Dit ter voorkoming van fouten die kunnen ontstaan door missende lettertypes of opmaak. Het kan namelijk voorkomen dat U een lettertype gebruikt heeft dat bij Print Promotions niet standaard voorkomt en bij het drukproces omgezet zal worden naar een standaard lettertype. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor het eindresultaat.

Het omzetten van lettertypes naar Lettercontouren doet U in Adobe Illustrator. U selecteert dan eerst alle objecten en lagen, en gaat vervolgens naar menu “Tekst” en kiest voor “letteromtrekken maken”

Na het omzetten is de tekst geen lettertype meer maar een verzameling van losse vectorobjecten. Zorg er altijd voor dat U bij het opslaan kiest voor opslaan als…, anders verliest U de mogelijkheid om later nog tekst aan te kunnen passen of toe te voegen.

Mocht het nu niet helemaal duidelijk zijn, of U heeft andere vragen dan kunt U ons natuurlijk direct contacteren via het contactformulier